През последните години популярността на подовите климатици става все по-голяма. Те са изключително подходящи при отопление, защото издухват топлия въздух близо до пода, и така създават отличен конвекционен ефект. При избора на подов климатик е добре да съобразите няколко неща като мощност на уреда, качество на марката, ценови клас и т.н. Предложенията на различните производители имат своите предимства и недостатъци, затова нека ви помогнем в този сложен избор. Вижте какво е важно да знаете преди да изберете подов климатик.

 Отоплението със съвременен инверторен климатик е гаранция за комфорт, надеждност и разумни сметки за отопление през зимата. Подовият климатик е вид инверторна климатична система, предназначена за подов или нискостенен монтаж. Предимството, спрямо високостенните климатични системи, е възможността да се монтира в помещения с ниски тавани и скосявания. Подовите климатици са по-компактни и позволяват монтаж под прозорци и в други ограничени пространства. Те  имат два въздушни потока – един, насочен ниско долу на пода, и друг, насочен нагоре към тавана. И именно това е тайната на незаменимия комфорт при отопление с подов климатик. Топлата въздушна струя на пода е гаранция, че краката ви няма да измръзват, независимо колко студено е навън. А потокът, насочен нагоре, спомага за затоплянето на цялото помещение, без да духа директно в обитателите му. В допълнение, благодарение на естествената конвекция на въздуха, помещението, отоплявано с подов климатик, се затопля по-равномерно и по-бързо, а това ги прави изключително икономични в режим отопление именно заради естествената конвекция на въздуха. Не забравяйте, че топлите крака са гаранция не само за комфорт, но и за здраве!

Все повече потребители са склонни да заложат на подови климатици в своя дом през последните години. Малки и компактни, те носят значителни преимущества в дейностите по регулиране на температурата, като например висока енергийна ефективност, лесна инсталация и минимизиране влажността на въздуха. Споделяме с вас няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента:

Подов климатик Daikin Perfera

  • Daikin Perfera е един чудесен климатик, който е готов да превърне дома ви в приятно и уютно пространство. Неговите възможности обхващат доста широк температурен диапазон, така че можете да постигнете желаната температура с лекота. Енергийната ефективност на машината е доста стабилна и е оценена в на енергиен клас А++. Този климатик може да се справи с регулацията на температурата по изключително бърз и ефективен начин. Разполага с функции за ускорено загряване и допълнителна топлина, които постигат желаната температура за отрицателно време и не на последно място – висок клас система за пречистване на въздуха Flash Streamer. За да се оптимизира конвекцията, климатикът е проектиран и със специална функция за загряване на пода.

Подов климатик General / Fujitsu 12KVC

  • Инверторният подов климатик 12KVCA е едно прекрасно устройство от енергиен клас А++. Машината разполага със специална функция за поддръжка на температурата при по-дълго отсъствие на живущите в жилището.

 

Подов климатик Toshiba RAS-B13J2FVG-E1

  • Климатикът е достатъчно икономичен, а в същото време работи при доста висока продуктивност. Продуктът има с уникална хибридна конструкция и именно затова е класифициран в енергиен клас А++, като демонстрира висока енергийна ефективност и в двата си режима на работа. С него можете да избирате между двата въздушни отвора, за да насочвате затопления или охладения въздух в избраната посока. В същото време тази машина е проектирана със специална пречистваща система IAQ. Устройството предлага множество различни функции сред които “топъл под”, “самопочистване” и др.

 

Има и още няколко марки подови климатици, с чийто избор няма как да сгрешите. Сред тях са Fujitsu General, Hitachi, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric, Gree, Midea и т.н.

За блога

В блога на нашия магазин ще намерите само компетентни мнения и рационални решения за вашата климатизация и отопление.

Най-четени
Най-доброто място за монтаж на климатик
Какъв вид да бъде климатика инверторен или хиперинверторен
Популярните марки климатични системи у нас
Как да изберем климатик?
Профилактика на климатик
Plane icon
Newsletter
Запиши се и получавай промо продукти!