Най-доброто място за монтаж на климатик?

Решението къде да се монтира вътрешното и външното тяло на климатика понякога е доста трудно решение. Затова ще се опитаме да ви дадем няколко съвета къде е най-подходящото място.

Къде да се монтира вътрешно тяло на климатик?

Разгледайте разстоянието от пода до тавана– В идеалният случай е препоръчително да монтирате вътрешното тяло на разстоянието 10-15 см. от тавана при стандартна височина на помещението 2.50 – 2.60 метра. Ако помещението е по-високо и вие желаете вътрешното тяло на климатика да бъде монтирано на височина по-висока от 2.20 – 2.30 м. то тогава, може би ще бъдете възпрепятствани при редовното почистването на филтрите и евентуална профилактика в бъдеще. Също в режим охлаждане голяма част от хладният въздух ще се използва за охлаждане на горещия таван. Това ще повлияе на охлаждането на други части на помещението. А режим отопление тъй като топлият въздух остава високо на тавана, температурният датчик на климатика  ще регистрира по-високи стойности, поради което ще се включва по рядко, а на вас ще ви е студено.

Избягване на препятствия– Уверете се, че ще монтирате вътрешното тяло на свободно място. Избягвайте зоните запушени от мебелите или други стените. Всяка пречка за обдухване на вътрешното тяло може да повлияе на  ефективността на охлаждането или отоплението на вашия климатик. Това също повишава риска от внезапна повреда., което няма да ви се понрави особено добре.

Монтаж на 10см. от тавана, височина на помещението 2.50м.

Къде да се монтира външното тяло на климатик?

Потърсете открито и проветриво място– Външните тела издухват топъл въздух през лятото и студен през зимата, затова трябва външните тела да се монтират на открито и проветриво място. Да се избягват таванни помещения, остъклени тераси и други подобни.

Намерете стабилна стена– Някой външни тела на климатици са доста тежки и могат да образуват вибрации по време на работа. Затова се уверете, че климатика ще бъде монтиран на здрава основа и укрепен достатъчно добре.

Необходимо място за обслужване– Много често външното тяло на климатика е монтирано на не подходящо място. Ако  климатика се нуждае от ремонт, то не подходящото място на монтаж вероятно ще оскъпи или удължи ремонта. Най-подходящите места за монтаж са : под отваряем прозорец, монтаж на покрив на блокове и кооперации или на други достъпни места, които не изискват автовишка или монтаж на скеле, който разбира се ще оскъпят вашият ремонт.

За блога

В блога на нашия магазин ще намерите само компетентни мнения и рационални решения за вашата климатизация и отопление.

Най-четени
Най-доброто място за монтаж на климатик
Какъв вид да бъде климатика инверторен или хиперинверторен
Популярните марки климатични системи у нас
Как да изберем климатик?
Профилактика на климатик

Последно посещавани

Plane icon
Newsletter
Запиши се и получавай промо продукти!